Antalya Tatil Turları

Antalya Günlük Turlar

Antalya Günlük Turlar: Antalya’nın turizm cenneti olduğu bilinen bir gerçektir. Çeşitli seyahat seçenekleri ile sahil, şelale, nehir, deniz gibi turistleri cezbeden güzellikleri bulunur. Yıllar boyunca dünyanın hemen hemen her ülkesinden turist kabul eden Antalya’da, tatil turları için acentelerin hizmetleri yer almaktadır. Peki bu turizm cenneti Antalya’da tatil bölgeleri neresi? Tatil turları hakkında önemli bilgiler neler?

Antalya’nın Gülük Turları

Antalya’nın denizden ibaret olmadığı bilinmelidir. Doğal, kültürel alanları, yaylaları, mimari yapıları, gibi detaylar Antalya’da turizmi canlandıran unsurlar olmaktadır. O kadar çarpıcı manzaraları vardır ki, büyüleyici etkisi denizden fazladır. Örneğin şelaleler; Düden Şelalesi, Karpuzkaldıran Şelalesi, Sapadere Şelalesi gibi. Özellikle Sapadere Şelalesi su sporu tutkunları için ideal merkezdir. Çoğu insana göre tehlikeli olduğuna dikkat çekilse de özellikle rafting tutkunları için sık sık Sapadere Şelalesi tercih edilmektedir. Antalya’nın diğer göz alıcı tatil bölgeleriyse; tatil turunun imkanları ile birlikte ayrıcalıklı fırsat olarak gözler önüne sermektedir.

  • Kent Merkezi:

Kent merkezi muhakkak ilk başta gezilmesi gereken bölgedir. Kültürel yapıları, gece hayatı, merkeze çok yakın plajları, cafe, restoran, barları gibi. Kent merkezine canlılık katan detaylar neticesinde mutlaka gezilmeli. Antalya tatil turları için yer alan diğer bölgeler içinse acente hizmeti alınabilir.

  • Kemer:

Deniz keyfini maksimum olanaklarla yaşamak isteyenler için en doğru merkezdir Kemer. Çevrede yer alan konaklama tesisleri sayesinde turistler en iyi şekilde deniz keyfini yaşayabiliyor. Öte yandan Kemer’i tatil bölgesi olarak ayrıcalıklı kılan diğer faktörse gece hayatıdır. Bar ve restoranların gece hayatına yönelik konsepti bulunur.

  • Manavgat:

Antalya tatil bölgesi olarak mutlaka Manavgat’a gidilmelidir. Halihazırda Antalya’nın en büyük ilçelerinden biridir. Turistlerin sık sık ziyaret ettiği bu bölgede trekking, rafting gibi su sporları düzenlenebiliyor. Manavgat nehrinde özel yapılan Antalya bot turu gibi sporlara ek tekne gezileri de düzenlenebiliyor. Manavgat’ı özel kılan tatil bölgesi olmasının bir diğer nedeniyse; Aslanlı Mağarası’dır. Pek çok turistin ilgisini çeken bu mağara ilgi çekiciliği ile yer almaktadır.

  • Finike:

Tarihi yapıları bol bol bulundurması detayı ile bazı kitleyi cezbeden tatil beldesidir Finike. Antalya’da hareketli tatil bölgelerinin aksine daha dingindir. Sakinlik ve huzur arayanlar için farklı farklı tesisleri de bulunur Finike’de. Antalya tatil turları için pek tercih edilmeyen bölge olması, turizme yeni yeni adapte olduğunu göstermektedir.

  • Olympus:

Mimari yapılardan uzak konumu ile sit alanı kabul edilmiş Olympus, turist kesimini ilgisini cezbeden bir tatil yeridir. Temiz hava almak isteyen, gün boyu denize girmek isteyenler için doğru merkezdir Olympus. Sadece sahili ile değil Yanartaş’ı ile de turistlerin ilgi alanına dahil olmaktadır. Olympus’un sönmeyen ateşi olarak bilinen Yanartaş muazzam görüntüye sahiptir.

  • Kaş:

Daha sakin ve dingin olan Kaş, pek çok turist tarafından da bilinmemektedir. Öte yandan konumu itibariyle ulaşılması zor bir yerde yer alması, bölgeye akınla turistin gelmesine de engel olabiliyor. Hareketten uzak sakin bu bölgede dalış sporu da yapılıyor. Hemen karşısında da yunan adası Meis yer alıyor.

  • Uçansu Şelalesi

Tatil beldelerinin arasına sıkışmış olarak yazıda yer alan Uçansu Şelalesi, muhakkak gezilmesi gereken tatil bölgesidir. Kısa süreli kalarak (rafting, bot turu, tekne turu) Toros dağları hizasında yer alan Uçansu şelalesini hissedebilirsiniz.

  • Side:

Finike ile benzer tarihi yapıları yer alır. Ancak Side çok daha ilgi gören beldedir. Turistlerin akın ettiği bu bölgede çok sayıda otelde yer alır. Balayı ve tatil detaylarını otel hizmetleri ile yaşamak isteyenler için Side çoğunlukla tercih edilir. Öte yandan Side, antik kalıntıları bulunan özel bir merkezi yerleşim alanıdır. Antalya tatil bölgesi olarak yer almasının yanı sıra yerleşim bölgesi olarak da merkezi isimdir. Tatil ayrıcalıkları için bütün olanaklara Side’de ulaşılabilmektedir.

  • Kalkan:

Antalya bot turu düzenlenen yerlerden biridir Kalkan. Eski rum evleri ile donatılı bu yerde mimari detaylar da ilgi çekici görünmektedir. Doğal unsurları oldukça merak eden kesim için Kalkan en doğru yerlerden biridir. Koyların farklı renkler ile cezbedici güzellik kazanması, gelen turistlerin neredeyse tamamının ilgi ve odağını çekmeyi başarıyor. Kalkan’ın yakınlarında yer alan Eşen Çayı’nda ise rafting ve kano sporları sıklıkla düzenleniyor.

Tur Rezervasyonu Yapmak için Tıklayın…

Bilgi almak için tıklayın…

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir